Radical Nuts
Zaaddozen, Noten Herleven.

Ze worden verstoten door een boom en vallen onschuldig op de grond. Zijn ze zo onschuldig? Er groeit dan iets wonderbaarlijks, iets geheel nieuws uit deze resten.

Uit de resten/overblijfselen ontstaat vaak nieuw leven. Zo zit de kringloop van de natuur in elkaar. Dit inspireert mij.


De keramische sculpturen in de serie “Radical Nuts” verwijzen naar de oneindige kringloop van de natuur (Geboorte – Groei – Verval – Dood – Geboorte).

Ik laat mijn fantasie erop los en maak dit proces zichtbaar, maar vaak met onverwachte details. In de natuur is er geen verwarring; er is heldere ordening, er is structuur. Het process is duidelijk. Er is maar één waarheid: het is wat het is. De natuur is niet maakbaar, het ontstaat. Het volgt zijn pad. Het gaat maar door.

Ik probeer de kijker mee te nemen in dit proces, maar wel door ze op het verkeerde been te brengen, met kleine details. Mijn beelden lijken realistisch maar dat zijn ze niet. Vaak vragen mensen mij van welke notensoort ik een beeld heb nagemaakt. Mijn beelden ontstaan gaandeweg het maakproces afhankelijk hoe ik mij voel en wat ik wil uitdrukken. Elk beeld is Uniek.

ceramic nuts keramiek noten
Radical Nuts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.