Er is niets mooiers dan een dubbele noot vinden in de natuur. Als kind vond ik dat de meest spannende noten, want je wist niet wat er nog uit die noot zou kunnen groeien. Er zat altijd nog leven in. Deze gedachte sprak tot mijn fantasie. Dit inspireert mij om steeds weer opnieuw “Radical nuts” te maken. Waar steeds nieuwe organismen uit groeien. wat zal het worden?

dubbele noot keramiek
Nux Doble

Kwetsbaarheid en vergankelijkheid staan centraal in mijn werk. mijn keramische sculpturen hebben vaak een wat rauwe uitstraling maar worden steeds verfijnder.

Ik wil de kijker prikkelen om dichter bij te komen en beter te kijken. Zoals met de serie “Souvenirs from Nature”, waarbij de sculpturen van de zeebodem afkomstig lijken of gewoon uit de tuin. Iedere keer ontdek je weer andere, vervreemdende details. Niets is wat het lijkt. De korstige en weerbarstige textuur maakt ieder werk spannend. 

De beelden zijn handgemaakt uit aardwerk- en steengoedklei, in combinatie met PaperClay. De huid wordt afgewerkt met eigen gemaakte sinterengobes en glazuren. Ik maak zowel staande- als hangende objecten.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.