Beeldend Kunstenaar

profiel-sandrina-kreek-kunst-beeld
Sandrina Kreek Beeldend Kunstenaar
Sandrina Kreek (1963, Zweden) – SKeramiek

Kwetsbaarheid en vergankelijkheid staan centraal in Sandrina Kreek’s werk. Haar keramische sculpturen hebben vaak een wat rauwe uitstraling maar worden steeds verfijnder.

“Niets lijkt wat het is”

Sandrina wil de kijker prikkelen om dichter bij te komen en beter te kijken. Zoals met de serie “Souvenirs from Nature”, waarbij de sculpturen van de zeebodem afkomstig lijken. Iedere keer ontdek je weer andere, vervreemdende details. Niets is wat het lijkt. De korstige en weerbarstige textuur maakt ieder werk spannend. 

Sandrina Kreek (1963) heeft de 3 jarige vaktechnische keramiekopleiding SBB Gouda afgerond en diverse master classes gevolgd. Sinds 2013 werkt zij professioneel aan het maken van keramische sculpturen en wandobjecten.

Mijn volledige resume / CV kan je hier vinden: CV Sandrina Kreek – Beeldend Kunstenaar

Sinds 2013 beschikt zij over een eigen atelierruimte te Amsterdam, waar ze dagelijks werkt aan nieuwe ideeën. Sandrina werkt op een schetsmatig manier. Haar beelden werkt ze niet van te voren tot in detail uit. Al werkend groeit het oorspronkelijke idee tot een eigen beeld, dat past in een serie. Zij maakt gebruik van diverse technieken, het merendeel door middel van boetseren en met de hand opbouwen van vrije vormen.

De beelden zijn handgemaakt uit aardwerk- en steengoedklei, soms in combinatie met andere materialen: textiel, metaal, paperclay . De huid wordt afgewerkt met eigen gemaakte sinterengobes en glazuren. Ze maakt zowel staande- als hangende objecten.

Mijn Werk is o.a. te vinden bij kunstRUIM.amsterdam  kunstplatform voor Professionele Amsterdamse kunstenaars

Iedereen is van harte welkom om naar mijn werk te komen kijken in mijn atelier.

Voor een afspraak, bel: 06-22741733

 

Kijk voor het laatste nieuws op www.facebook.com/SandrinaKreekCeramics  

op www.Instagram.com/skeramiek

 

Winnares van 2e prijs publieksprijs en 3e prijs vakjury Goudse Keramiekdagen 2013

Keramiek Markt
Vakjuryprijs Goudse Keramiekdagen 2013
Keramiek Markt
Publieksprijs Goudse Keramiekdagen 2013