Expositie ‘Xeramix’ bij galerie BGO132

 2014 10 18_0909 kopie
Onder de titel ‘Xeramix’ presenteert galerie BGO132 te Eefde dit najaar het werk van 4 begaafde keramisten, die elkaar onlangs hebben leren kennen en samen op zoek zijn naar verbreding en verdieping.
Dit wordt hun eerste gezamelijke expositie als Xeramix- Keramisten collectief.
Vanaf zondag 2 november maakt u onder andere kennis met de figuratieve beelden van Ineke van Eden. Internationale ervaring en inspiratie deed zij ondermeer op in Engeland en Oman, waar haar geëxposeerde werk een sterk contrast vormt met het traditionele gebruiksgoed. Haar met de hand uit witte chamotteklei opgebouwde figuren kenmerken zich door een naïeve uitstraling, die u ongetwijfeld een glimlach zal ontlokken. De werken zijn gekleurd met engobes en glazuren.
Daarnaast treft u de surrealistische beelden van Sandrina Kreek, winnares van de 2e prijs Publieksprijs en 3e prijs Vakjury Goudse Keramiekdagen 2013. Haar organische sculpturen ogen tegelijkertijd rauw en kwetsbaar. De beelden zijn handgemaakt uit aardewerk- en steengoedklei, soms in combinatie met paperclay. Het kleurgebruik is ingetogen met af en toe een fel accent om het rauwe karakter te benadrukken. Leuk detail: veel van Sandrina’s beelden kunnen zowel staand als hangend geplaatst worden.
Ook de met de hand opgebouwde potten en schalen van keramiekdocente Mieke Mostermans maken tijdens de expositie hun opwachting. Op de veelal zwarte klei zijn zeer expressieve en kleurrijke decoraties met een abstract karakter aangebracht. Glazuur zult u slechts sporadisch aantreffen en dan uitsluitend figuratief. Hierdoor krijgen de potten en schalen een fluweelachtige huid.
Tot slot zullen ook de natuurbeelden van Marion Looijestijn uw zintuigen prikkelen. Het fijne en fragiele karakter van porselein vraagt om perfectie, iets wat Marion naarstig nastreeft. Vanwege de ingetogen natuurlijke matheid van het materiaal laat zij haar werken het liefst ongeglazuurd. Soms echter maakt zij een kleine decoratie met onderglazuur. Recent werd werk van haar aangekocht door de SBB Gouda.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.