Expositie ‘In Vrijheid’

In Vrijheid – opening 11 augustus, 14.00 uur

Van 09-08 t/m 22-09-2019 de expositie In Vrijheid. Opening zondag 11 augustus 14.00 uur. 

‘Alles dat werkelijk groots en inspirerend is, is gecreëerd door een individu dat kon werken in vrijheid.’ – Albert Einstein

Zes kunstenaars brengen op hun eigen wijze In Vrijheid in beeld. 

Annemiek van der Kuil – www.photoa.nl laat drieluiken van wereldse ontmoetingen zien, ontmoetingen die zij in alle vrijheid kon hebben, Daniek Dijkstra – daniekdijkstra.com maakt in collages verrassende combinaties van materialen met foto’s, 
Erik Bosma – www.erikbosma.com laat werk zien van zijn on-going project Notities (van een voetbaltrainer). Zijn werk gaat over migratie, hang naar controle en twijfel over het nemen van de juiste keuzes, Marcia Haffmans – www.haffmansart.com toont haar installatie Script from within waarbij zij vrouwen in gevangenschap een stem geeft, Sandrina Kreek– www.skeramiek.nl laat in haar keramiek plantenresten, wortels, noten en andere overblijfselen uit de natuur tot leven komen: rauw en kwetsbaar, Sasja Bork www.sasart.nltoont schilderijen uit de Oerol-serie. Sasjahoudt van de smeuiigheid en kleurkracht  van olieverf en gebruikt graag ambachtelijke technieken.  

Zondag 11 augustus om  14.00 uur wordt deze expo officieel geopend en zijn alle kunstenaars aanwezig om iets over hun werk te vertellen! In Vrijheid is al vanaf vrijdag 9 augustus te bezoeken.

Zaterdag 14 en zondag 15 september 2019 is deze expositie ook te bezoeken tijdens de Open Monumenten Dagen.

——————————————-

Je vindt Frame.de.galerie in Kunstplein Cahen, Muurhuizen 104 in Amersfoort. In dit mooie gebouw organiseert Frame.de.galerie iedere 6/8 weken een nieuwe expositie. Dat doen we met exposanten die óf startende kunstenaars zijn, óf nog niet heel bekend zijn in Amersfoort óf speciale exposities maken, de zogenaamde vreemde eenden in de bijt. Maar wel hoogstaande kunst en een echte aanvulling op het kunstaanbod. En wat dan weer helemaal niet vreemd is, elke opening is er gratis koffie, thee en frame.de.taartjes!
 

Openingstijden: vrijdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur 

Naast exposities organiseert Frame.de.galerie ook speciale evenementen. Met dezelfde doelstelling, beginnende kunstenaars krijgen een podium en worden geholpen bij hun ondernemerschap.


Evenementen

Zaterdag 14 en zondag 15 september 2019 is Stad van Cahen één van de monumenten die meedoet tijdens de Open Monumenten Dagen 2019.

Niet alleen is de expositie In Vrijheid in Frame.de.galerie te bewonderen maar er staan ook mensen klaar die over het pand en de ontstaansgeschiedenis vertellen. En wat helemaal niet vreemd is, er is weer gratis koffie, thee en een koekje.

Zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur, zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

——————-

Op zondag 22 september 2019, 15.00 uur vertelt Marcia Haffmans over haar project Script from within – notities van honderden vrouwen in Amerikaanse gevangenissen.

Een aangrijpende versterking van verstilde stemmen.
Voor dit project voert Marcia een dialoog met gevangen vrouwen in Amerika. Originele, handgeschreven bespiegelingen van de vrouwen hermarkeert ze in glanzende borduursteekjes en verwerkt die op een kunstzinnige manier. Zo maakt zij van hun persoonlijke verhalen een beeldend archief, waarmee ze de massaopsluiting van vrouwen in de VS – waar de meeste vrouwen ter wereld vastzitten  –  onder de aandacht brengt.

Tickets, inclusief drankje: € 10,- 

Kunstenaars : Annemiek van der Kuil | fotografie
Daniek Dijkstra | mixed media/fotografie
Erik Bosma | gemengde techniek op papier
Marcia Haffmans | installaties
Sandrina Kreek | keramiek
Sasja Bork | schilderijen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.