Cursus Keramiek Handvormen

Cursus KeramiekAlgemene info cursus: de cursus keramiek is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Er wordt gewerkt in kleine groep (max 4 personen). De begeleiding is vooral individueel en opdrachten kunnen op ieder niveau uitgevoerd worden.

Docent: Sandrina Kreek

Cursus bestaat uit 6 lessen van 2,5 uur, waar je 8 weken over mag doen.

Prijs per 6 lessen:  €150,-

Wanneer: Deze lessen worden gegeven in
de periode van september t/m april:

 • Vrijdagochtend van 9.30 – 12.00 uur

Eerste les start vanaf 30 september 2016. Er zijn nog 2 plekken beschikbaar…

 Wees er snel bij. Vol is Vol.

In het najaar bij voldoende aanmelding start er ook een cursus op Woensdagochtend van 9.30 – 12.00 uur.

Alle cursussen zijn in principe doorlopend. Er komt pas een plaats vrij
als iemand een groep verlaat.

Doelstelling: Het doel van deze cursus is het kennismaken met, dan wel verder uitdiepen van diverse keramische technieken. Bij de techniek van het handvormen “bouw” je een vorm d.m.v. boetseren, plakken klei en/of rolletjes. Je leert aan de hand van de gegeven opdrachten de verschillende mogelijkheden van
het materiaal klei. Heb je de techniek onder de knie, is er ruimte voor je eigen ontwerpen en zo ontwikkel je je eigen beeldtaal.  Ook komen andere “huidbewerkingen” van het materiaal klei aanbod. Daarbij hoort ook het leren werken met engobes, oxides, en glazuren. Er is een zekere techniek noodzakelijk om de vrijheid te krijgen om te kunnen maken wat men wil.

Opbouw: Om te beginnen wordt een eenvoudige techniek aangeboden waarmee men vervolgens naar aanleiding van een opdracht aan de slag kan. De opdrachten die in de loop van een cursus gegeven worden laten veel ruimte open voor de cursist om eigen ideeën in kwijt te kunnen. Ook kunnen opdrachten aangeboden worden om verschillende keramische technieken verder te leren kennen. Mensen die wat verder zijn zullen hun eigen voorkeuren ontwikkelen en naar aanleiding daarvan kan een plan worden gemaakt voor verdere opdrachten.

Materialen: De klei waarmee wordt gewerkt kan ter plekke gekocht worden, zowel fijne als grove chamotte klei. De werkstukken worden in elektrische ovens gestookt 1060 en 1150 graden Celsius en een selectie glazuren is aanwezig waarmee gewerkt kan worden, evenals engobes en oxides. Al het werk kan worden gestookt voor een vaste kiloprijs.

IEDEREEN KAN MEEDOEN, JE HOEFT ECHT GEEN ERVARING TE HEBBEN.

Sandrina Kreek heeft zich sinds 2009 toegelegd op het maken van keramische sculpturen. Ze werkt met PaperClay in combinatie met aardwerk – en steengoedklei. De huid wordt afgewerkt met eigen gemaakte sinterengobes en glazuren. Ze heeft de 3 jarige vaktechnische keramiekopleiding SBB Gouda afgerond en diverse masterclasses gevolgd.

Inschrijven kan via onderstaand formulier. Sandrina Neemt dan contact met je op, voor verdere informatie. Voor andere data of informatie neem contact op met Sandrina via dit formulier of mail naar info@skeramiek.nl

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Onderwerp

  Uw bericht

  Wil je op de hoogte blijven, reageren of inspiratie opdoen, word dan vriend van de Facebook pagina.

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.