Agenda

Buiten de gebaande paden met Vilt

Experimenteren met Vilt van Judith Hofstee

Zo verschillende als Vilt en Klei zijn qua materiaal, zo interessant is het om deze twee samen te brengen. Judith Hofstee, als Viltkunstenaar en Sandrina Kreek, als Keramiste zijn de uitdaging aan gegaan.

In hun manier van werken hebben Judith en Sandrina een ding gemeen:  ontdekken, uitproberen en durven experimenteren. Met deze houding zijn ze begonnen aan een samenwerking. Ze weten nog niet wat het resultaat is, maar zijn het proces aangegaan.

‘BUITEN DE GEBAANDE PADEN’

https://www.facebook.com/SandrinaKreekceramics/photos/a.453175028126087/2697208153722752/

Achtergrond 
• Judith studeerde gezondheidswetenschappen aan de universiteit Nijmegen. Na een loopbaan als ARBO-adviseur liet zij zich omscholen tot docent creatieve handvaardigheid.
• Met een extra opleiding tot Felt Artist heeft zij zich gespecialiseerd als viltkunstenaar.
• In 2009 is Judith als docent begonnen bij Scholen in de Kunst.
• Behalve haar groepslessen in het ICOON, geeft Judith vanuit Scholen in de Kunst beeldende lessen op basisscholen in Amersfoort en Leusden.
• Als zelfstandige geeft zij workshops wolvilten, bijvoorbeeld in de vakanties bij de schaapskooi Ermelo.  

http://www.judithhofstee.nl/

kunstRUIM Centrum Oost 2019

kunstRUIM in Centrum Oost

Kunstweekend georganiseerd door kunstRUIM in Amsterdam vol kunst, nieuwe ontmoetingen, nieuwe contacten en nieuwe inspiratie. www.kunstruim.amsterdam

32 Beeldende kunstenaars, waaronder ikzelf, die werken en/of wonen in de Plantagebuurt, Weesperbuurt en de Kadijken tonen hun werk op twee bijzondere locaties.

Toegang Gratis – Gratis Catalogus

Open

Zaterdag 16 november van 11.00 uur tot 17.00 uur

Zondag 17 november van 11.00 uur tot 17.00 uur

Locaties

Hyatt Regency hotel, Sarphatistraat 104

Dr. Sarphatihuis, Roetersstraat 2

Lees meer : expositie van Sandrina: https://www.skeramiek.nl/exposities/ en over kunstRUIM http://www.kunstruim.amsterdam

Expositie ‘In Vrijheid’

In Vrijheid – opening 11 augustus, 14.00 uur

Van 09-08 t/m 22-09-2019 de expositie In Vrijheid. Opening zondag 11 augustus 14.00 uur. 

‘Alles dat werkelijk groots en inspirerend is, is gecreëerd door een individu dat kon werken in vrijheid.’ – Albert Einstein

Zes kunstenaars brengen op hun eigen wijze In Vrijheid in beeld. 

Annemiek van der Kuil – www.photoa.nl laat drieluiken van wereldse ontmoetingen zien, ontmoetingen die zij in alle vrijheid kon hebben, Daniek Dijkstra – daniekdijkstra.com maakt in collages verrassende combinaties van materialen met foto’s, 
Erik Bosma – www.erikbosma.com laat werk zien van zijn on-going project Notities (van een voetbaltrainer). Zijn werk gaat over migratie, hang naar controle en twijfel over het nemen van de juiste keuzes, Marcia Haffmans – www.haffmansart.com toont haar installatie Script from within waarbij zij vrouwen in gevangenschap een stem geeft, Sandrina Kreek– www.skeramiek.nl laat in haar keramiek plantenresten, wortels, noten en andere overblijfselen uit de natuur tot leven komen: rauw en kwetsbaar, Sasja Bork www.sasart.nltoont schilderijen uit de Oerol-serie. Sasjahoudt van de smeuiigheid en kleurkracht  van olieverf en gebruikt graag ambachtelijke technieken.  

Zondag 11 augustus om  14.00 uur wordt deze expo officieel geopend en zijn alle kunstenaars aanwezig om iets over hun werk te vertellen! In Vrijheid is al vanaf vrijdag 9 augustus te bezoeken.

Zaterdag 14 en zondag 15 september 2019 is deze expositie ook te bezoeken tijdens de Open Monumenten Dagen.

——————————————-

Je vindt Frame.de.galerie in Kunstplein Cahen, Muurhuizen 104 in Amersfoort. In dit mooie gebouw organiseert Frame.de.galerie iedere 6/8 weken een nieuwe expositie. Dat doen we met exposanten die óf startende kunstenaars zijn, óf nog niet heel bekend zijn in Amersfoort óf speciale exposities maken, de zogenaamde vreemde eenden in de bijt. Maar wel hoogstaande kunst en een echte aanvulling op het kunstaanbod. En wat dan weer helemaal niet vreemd is, elke opening is er gratis koffie, thee en frame.de.taartjes!
 

Openingstijden: vrijdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur 

Naast exposities organiseert Frame.de.galerie ook speciale evenementen. Met dezelfde doelstelling, beginnende kunstenaars krijgen een podium en worden geholpen bij hun ondernemerschap.


Evenementen

Zaterdag 14 en zondag 15 september 2019 is Stad van Cahen één van de monumenten die meedoet tijdens de Open Monumenten Dagen 2019.

Niet alleen is de expositie In Vrijheid in Frame.de.galerie te bewonderen maar er staan ook mensen klaar die over het pand en de ontstaansgeschiedenis vertellen. En wat helemaal niet vreemd is, er is weer gratis koffie, thee en een koekje.

Zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur, zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

——————-

Op zondag 22 september 2019, 15.00 uur vertelt Marcia Haffmans over haar project Script from within – notities van honderden vrouwen in Amerikaanse gevangenissen.

Een aangrijpende versterking van verstilde stemmen.
Voor dit project voert Marcia een dialoog met gevangen vrouwen in Amerika. Originele, handgeschreven bespiegelingen van de vrouwen hermarkeert ze in glanzende borduursteekjes en verwerkt die op een kunstzinnige manier. Zo maakt zij van hun persoonlijke verhalen een beeldend archief, waarmee ze de massaopsluiting van vrouwen in de VS – waar de meeste vrouwen ter wereld vastzitten  –  onder de aandacht brengt.

Tickets, inclusief drankje: € 10,- 

Kunstenaars : Annemiek van der Kuil | fotografie
Daniek Dijkstra | mixed media/fotografie
Erik Bosma | gemengde techniek op papier
Marcia Haffmans | installaties
Sandrina Kreek | keramiek
Sasja Bork | schilderijen

Kunstevenement Diamant aan de Amstel

NIEUW 1e editie Kunstevenement van KunstRUIM op 29 en 30 juni 2019 “Diamant aan de Amstel” met 32 Amsterdamse kunstenaars.

Sandrina Kreek, Staat in de OBA – CC Amstel, lokatie 5

Het eerste evenement van kunstRUIM rondom de nieuwe culturele hotspot in De Pijp: CC Amstel, Cinetol en Pestana Amsterdam Riverside
Kunstenaars o.a. @Sandrinakreekceramics, Jalinka Gressmann Art, @Miek Teelen, ritsazervou.com, Stefanie Verhoef // Contemporary Jewellery, Nike Illustreert,


Mede mogelijk gemaakt door Amsterdam Stadsdeel Zuid en Gemeente Amsterdam
Meer info FB facebook.com/kunstruimamsterdam, Instagram instagram.com/kunstruim of www.kunstruim.amsterdam

Dwingeloo Keramiekmarkt 25 mei

Op Hemkeramiekmarkt-Dwingelooelvaartsdag 25 mei 2017 vind voor de 25e maal de Keramiekmarkt Noord-Nederland Dwingeloo plaats. Je kan mij er ook vinden.. van 10.00 tot 17.00

meer info: www.keramiekmarktdwingeloo.nl
De keramische kunst bloeit in Nederland. Circa 200 keramisten zijn aangesloten bij de Stichting Keramisten Noord-Nederland. Een groot aantal van de keramisten willen samen met collega’s uit andere delen van Nederland en ook uit het buitenland hun werk aan de bezoekers tonen. Zij bieden een grote verscheidenheid aan keramiek, variërend van klassieke pottenbakkerskunst tot moderne sculpturen, van gebruiksgoed tot monumentale objecten.

Programma:

10.00 uur: Markt open voor het publiek.

Vanaf 10.00 uur diverse doorlopende demonstraties en workshops

15.00 uur: Uitreiking van de juryprijzen ‘Keramiekprijs Noord Nederland’* en de ‘Draaiprijs Noord Nederland’**. De jury maakt de namen van de genomineerden bekend en motiveert de keuzes van de winnaars.

16.00 uur: Bekendmaking van vier prijswinnaars uit het publiek die hun toegangsbewijs – voorzien van naam, adres en telefoonnummer – hebben gedeponeerd in de daarvoor bestemde dozen. De 4 prijzen bestaan uit een werkstuk van de genomineerde keramisten die niet éénvan de twee prijzen hebben gewonnen.

1700 uur: Afsluiting van de keramiekmarkt.

Nieuwe Sculpturen

 

keramiek-noot-klei

Humble-skeramiek.nl

keramiek-noot-klei-kreek

Zealous- Skeramiek.nl

Nieuwe keramische sculpturen

te zien op 25 mei Tijdens de Keramiek Markt in Dwingeloo, 

 

OpenAteliersZuid 20-21 mei

open-atelier-Amsterdam-zuid

OpenAtelierZuid 2017

Atelier Skeramiek -Sandrina Kreek 

Des Presstraat 3, 1075 NT Amsterdam Zuid

 van 12.00 tot 18.00 uur Open

Kom gezellig langs..OPENateliersZUID op 20 en 21 mei 2017 

Mijn werk is te bezichtigen op kunstknooppunt: DesPresstraat. Hier zijn nog 5 andere ateliers open voor bezichtiging.

Er zijn twee Centrale Exposities: één in de Oranjekerk voor de deelnemers uit de Rivierenbuurt en De Pijp en één in het Joke Smit College voor de deelnemers uit Oud-Zuid, Buitenveldert en de Schinkelbuurt.

Tegelijkertijd is te zien Internationale Sculptuur Biënnale Amsterdam, ARTZUID 2017, vindt plaats tussen 19 mei -17 september 2017, langs o.a. de Apollolaan in Amsterdam Zuid.

Keramiek Souvenir from Nature

Baffle, Keramiek, 2016, serie: “Souvenirs from Nature”

 

Mijn werk staat bij de Joke Smit College,Vinkeleskade 62.

open-atelier-Amsterdam-zuid

Platte grond OpenAteliers Zuid

Interessante Links:

IAmsterdam

ArtZuid 2017

Sandrina Kreek

 

Opening Beeldentuin in Bergambacht 20 mei

Opening Beeldentuin in Bergambacht  op 20 mei

Dotty

De afgelopen tijd zijn ze bij de Beeldentuin De lek in Beeld in Bergambacht druk bezig geweest de tuin in orde te maken voor het nieuwe “Tuin en Kunstseizoen”.

De beeldentuin gaat open op 20 mei vanaf 11.00 uur.

Op deze dag vindt ook de vernissage /opening plaats, van 16.00 tot ca. 18.00 uur, met als thema “Proef de Kunst”.

Iedereen is vanzelfsprekend van harte welkom hierbij.

De tuin is in 2017 voor publiek geopend van 20 mei t/m 3 september, iedere zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Voor groepen is de tuin ook op andere dagen te bezoeken.

Adres: Lekdijk-West 83, 2861 ET Bergambacht,
tel. 06-30103419

Parkeren: Beneden bij het hek is een beperkt aantal parkeerplaatsen.
Overige bezoekers gelieve op de dijk te parkeren.

Route:klik hier voor de routebeschrijving

 

In Beeldentuin De Lek in Beeld va 20mei

Beeldentuin De lek in Beeld (Atelier en Tuin)

Skeramiek te zien in Beeldentuin De Lek in Beeld

van 20 mei t/m 3 september 2017

iedere zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

De beeldentuin ligt in Bergambacht aan de rivier De Lek en omvat bloemenborders, een moestuin, hoogstamboomgaard, kikkerpoel en wilde bloemenweide. Door de hele tuin exposeren kunstenaars met beelden van steen, brons, keramiek, etc. Bovendien zijn er 2 binnenruimtes, het atelier en de grote veldschuur, waar een expositie is ingericht met fotografie, schilderijen en klein ruimtelijk werk.

De Tuin en kunst vormen een unieke combinatie.

Adres: Lekdijk-West 83, 2861 ET Bergambacht,
tel. 06-30103419

Parkeren: Beneden bij het hek is een beperkt aantal parkeerplaatsen.
Overige bezoekers gelieve op de dijk te parkeren.

Routebeschrijving: click hier

Kalender: welke dagen open…