Workshop & Cursus

Sandrina Kreek geeft diverse workshops en Cursussen:

Cursus Keramiek Handvormen

Deze cursus wordt gegeven in blokken van 6 lessen en is bedoeld voor zowel beginners als gevorderde cursisten. De klei waarmee wordt gewerkt (fijne en grove chamotte klei) kan ter plekke worden gekocht. Tijdens een keramiek-cursus leer je verschillende handvorm-
technieken, kleur-, en decoratie-technieken toe te passen. De Cursisten gaan met eenvoudige techniek aan de slag waarmee ze aan de hand van een opdracht deze verder kunnen oefenen. De opdrachten worden zo geformuleerd dat iedereen vanuit zijn eigen fascinatie en kennis en kunde, zijn eigen beeldtaal kan ontwikkelen. In de loop van de cursus worden de technieken steeds verder uitgediept. Ook komen diverse huidbewerkingen en decoratie technieken aanbod, ondermeer het leren werken met engobes, oxides, en glazuren. Al het werk kan worden gestookt voor een vaste kiloprijs.

Workshop “PaperClay” Bloem

Deze workshop duurt 5 uur dag en is bedoeld voor zowel beginners als gevorderden. Na een korte introductie over “werken met PaperClay”, ga je aan de hand van een opdracht met papierklei (Paperclay) aan de slag. Met behulp van een aantal aanwijzigingen ga je aan het werk om je eigen Bloem van Klei te maken. De opdracht is zo geformuleerd dat iedereen vanuit zijn eigen fascinatie zijn eigen ontwerp kan bedenken. In de loop van de dag word je wegwijs gemaakt in de oneindige mogelijkheden van Paperclay. Deze workshop is inclusief materiaal, biscuitstook, een basis glazuur (indien gewenst), koffie/thee en koekjes.

Vervolg Workshop “Kleuren en maken van PaperClay”

Deze workshop is een vervolg op de workshop “PaperClay Bloem”, hij duurt 2,5 uur. Het eerste half uur zal er een demonstratie gegeven worden hoe je paperClay zelf kan maken. Daarna kan le zelf aan de slag met je Bloem, die biscuit gestookt is. Deze bloem ga je afwerken en kleuren met engobes, oxides, en evt kant en klaar glazuren. Daarna word deze weer gestookt. Deze workshop is inclusief Glazuur/engobes, glazuurstook, koffie/thee en koekjes.