Expo Galerie De Tuinkamer

expositie “Verrassend  Anders” Bij Galerie de Tuinkamer in Hoofddorp
22 september t/m 11 november 2017
Open: vrijdag en zaterdag van 10 tot 17 uur 

De expositie toont het werk van Riek Bruggink, weven met papier en koperdraad, Sandrina Kreek, keramiek met zaaddozen, noten en schelpen en Jan Idink, vormgever in hout.

Opening Galerie de Tuinkamer

De expositie wordt geopend door Marjo Berendsen uit Haarlem en staat gepland om 16.00 uur.

Wij nodigen u uit om vrijdag 22 september aanwezig te zijn bij de opening van de expositie
“Verrassend Anders” in Galerie de Tuinkamer

Sandrina Kreek

Aloof

Kwetsbaarheid en vergankelijkheid staan centraal in Sandrina Kreek’s werk. Haar keramische sculpturen zijn geïnspireerd op de natuur en verwijzen naar de cirkel van het leven: leven en dood, groei en verval. Uit de resten en overblijfselen ontstaat vaak nieuw leven. Haar objecten van paper clay hebben een wat rauwe uitstraling maar worden steeds verfijnder. De korstige en weerbarstige textuur maakt haar werk spannend.

 
Riet Bruggink

Het weven loopt als een rode inslag-draad door het leven van Riek Bruggink. Binnen het begrensde systeem van schering

 en inslag is ze voortdurend op zoek naar nieuwe vormen en materialen. Op de weeftechnieken uit andere culturen gaat ze door met eigen experimenten. Zo ontstaan haar ruimtelijke objecten door te weven met papierstroken en koperdraad of door het werken met krimpwol.

Jan Idink

Jan Idink, vormgever in hout, volgde lessen bij Geert Lebbink en raakte steeds enthousiaster voor de mogelijkheden van allerlei soorten hout. Hij maakt gebruik van het hout dat hij heeft of hem voor handen komt: levend materiaal, onverwachte vormen, kleurverschil, prachtige nervatuur, harde knoesten en scheuren. Sinds 2011 is hij lid van het Beeldhouwers Collectief Doetinchem. Zelf zegt hij “Ik heb schik in de mooie dingen van de natuur en er zijn nog zoveel spannende dingen te doen.”

 

Galerie de Tuinkamer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *